Brezplačna dostava za naročila nad 49€!
Kategorije
  Jamstvo na vračilo kupnine
  Jamstvo na vračilo kupnine
  pri vračilu do 14 dni
  Brezplačna dostava
  Brezplačna dostava
  nad 49€
  Slovenski art
  Slovenski art
  slovenski ilustratorji, risarji, slikarji...
  Hude točke
  Hude točke
  program zvestobe za registrirane uporabnike
  Filters
  Preferences
  Search

  Varstvo osebnih podatkov

  Spoštovanje vaše zasebnosti predstavlja za uredništvo spletnega mesta www.hudart.si temeljno skrb. Vaši osebni podatki, pridobljeni preko uporabe spletnega mesta www.hudart.si, razen delovanja določenih piškotkov, bodo v celoti obdelani (pridobljeni, urejani, shranjeni, ipd.) s strani ponudnika.

  Uredništvo spletnega mesta www.hudart.si ne bo pod nobenimi pogoji posredovalo ali omogočilo dostopa do vaših osebnih podatkov tretjim osebam ali poslovnim partnerjem brez vaše neposredne privolitve, razen ko bo zato podan zakoniti interes ponudnika. Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bo ponudnik ravnal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in v skladu z evropsko zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov (npr. Uredba (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016).

  Ponudnik bo obdeloval naslednje osebne podatke:

  1. Pri registriranih uporabnikih in kupcih v spletni trgovini www.hudart.si:

  a) Pri fizičnih osebah

  ime in priimek,
  telefon,
  naslov, pošta, kraj,
  e-pošta,
  podatke, ki so navedeni v nadaljevanju tega poglavja.

  2. Pri neregistriranih uporabnikih pa podatke, ki so navedeni v nadaljevanju tega poglavja.

  Vaše osebne podatke obdelujemo v različnih situacijah za različne namene. Če obiskujete spletno mesto www.hudart.si, vaše podatke uporabljamo predvsem za ugotavljanje števila obiskovalcev in izboljševanje naših storitev. Če ste registrirani na spletnem mestu www.hudart.si, vaše podatke uporabljamo za vodenje vašega uporabniškega profila in zagotavljanje s tem povezanih funkcionalnosti. Če v spletni trgovini www.hudart.si opravite nakup, vaše podatke uporabljamo za obdelavo vašega naročila, zaščito pravnih zahtevkov prodajalca in izpolnjevanje prodajalčevih zakonskih obveznosti. S pomočjo vaših kontaktnih podatkov in drugih podatkov vam hkrati lahko prikazujemo in pošiljamo obvestila o novostih na spletnem mestu www.hudart.si. Do obdelave vaših osebnih podatkov imamo pravico na podlagi priprave ali izvajanja pogodbe z vami, upoštevanja pravnih obveznosti, naših zakonitih zahtevkov ali pa vašega soglasja.

  V okviru naše dejavnosti obdelujemo osebne podatke za različne namene in v različnem obsegu, in sicer:

  brez vašega soglasja na podlagi izvajanja pogodbe, našega zakonitega interesa ali z namenom izpolnjevanja pravnih obveznosti, oziroma na podlagi vašega soglasja.
  Kakšno obdelavo podatkov lahko izvajamo brez vašega soglasja, je odvisno od tega, s kakšnim namenom je ustrezna obdelava povezana in v kakšnem odnosu do nas nastopate – ali ste samo obiskovalec naše spletne trgovine, se pri nas registrirate ali pa kaj kupite.

  Če samo obiščete spletno mesto www.hudart.si

  Če obiščete spletno mesto www.hudart.si, podatke o vašem obnašanju na spletu obdelujemo na podlagi našega zakonitega interesa (torej brez vašega soglasja) za namene (i) pridobivanja podatkov, na podlagi katerih bomo za vas lahko v prihodnje spletno mesto izboljševali; naš zakoniti interes je v tem primeru izboljševanje naših storitev za vas, (ii) ustvarjanja statistik in pregledov, predvsem sledenja številu obiskov naših spletnih strani oz. posameznih vsebin in merjenja učinkovitosti oglasov; naš zakoniti interes je v tem smislu merjenje učinkovitosti naših spletnih strani in stroškov za oglaševanje; v ta namen lahko preko vašega obnašanja na spletu pridobivamo in uporabljamo še druge izpeljane podatke; (iii) testiranja novih funkcij in aplikacij pred uvedbo, da se lahko izognemo težavam z delovanjem teh novosti med dejanskim obratovanjem, ki bi lahko poslabšale vašo uporabniško izkušnjo pri nas; naš zakoniti interes je v tem primeru brezhibno delovanje naših storitev za vas; (iv) ukrepov proti napadom naših spletnih strani in ogrozitvi njihovega delovanja ter za zagotavljanje varnosti vaših podatkov; naš zakoniti interes je v tem primeru brezhibno delovanje naših storitev za vas ter varnost vaših podatkov.

  Podatke o vašem obnašanju na spletnih straneh ne pridobivamo samo preko piškotkov (glej poglavje o piškotkih). Dopolnjujemo jih tudi z naslednjimi podatki: (i) IP naslov vaše naprave; (ii) operacijski sistem vaše naprave, njegova različica in jezikovne nastavitve; (iii) brskalnik, ki ga uporabljate na svoji napravi, njegova različica in jezikovne nastavitve; (iv) spletni naslov (URL naslov) strani, s katere dostopate na našo spletno stran.

  V ta namen osebne podatke uporabljamo največ 3 leta, podatke hranimo le v pseudonimizirani obliki.

  Če se registrirate na spletnem mestu www.hudart.si

  Če se registrirate na spletnem mestu www.hudart.si, se obdelava podatkov poleg zgoraj opisane razširi še na naslednji način:

  Obdelava na podlagi izvajanja pogodbe

  Če si ustvarite uporabniški profil na spletnem mestu www.hudart.si, obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke, vaše nastavitve in podatke o vaših naročilih (če pri nas kasneje opravite nakup) na podlagi izvajanja pogodbe z vami (brez vašega soglasja), da lahko vodimo vaš uporabniški profil. Pogodba, na kateri temelji naša obdelava, se izoblikuje sočasno z vašim profilom. Osebne podatke v ta namen uporabljamo celoten čas obstoja vašega profila, ki ga lahko kadarkoli izbrišete.

  Obdelava na podlagi zakonitega interesa

  Če si na spletnem mestu www.hudart.si ustvarite uporabniški profil, obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke, vaše nastavitve in podatke o vaših naročilih (če pri nas kasneje opravite nakup, tudi če opravite nakup brez, da bi se vpisali v svoj profil) in podatke o vašem obnašanju na spletu ter obnašanje pri branju e-sporočil tudi na podlagi našega zakonitega interesa (torej brez vašega soglasja), in to za namene: (i) pridobivanja podatkov, na podlagi katerih bomo za vas lahko v prihodnje naše storitve izboljševali, da bi ustvarili boljše pogoje za nakupovanje, še posebej z ugotavljanjem vašega zadovoljstva z našimi storitvami; naš zakoniti interes je v tem primeru izboljševanje naših storitev za vas in posredovanja ponudb po meri in prikrojenih oglasov; naš zakoniti interes je v tem primeru učinkovita promocija naših artiklov in storitev.

  V ta namen vaše osebne podatke uporabljamo v času obstoja vašega uporabniškega profila, ki ga lahko kadarkoli izbrišete.

  Če opravite nakup v spletni trgovini www.hudart.si

  Če opravite nakup v spletni trgovini www.hudart.si, se obdelava podatkov poleg tiste, ki velja za obiskovalce spletne strani www.hudart.si, razširi še na naslednji način:

  Obdelava na podlagi izvajanja pogodbe

  Če pri nas kot fizična oseba opravite nakup, obdelujemo vaše osebne podatke v namen obdelave vašega naročila. Gre za identifikacijske in kontaktne podatke ter podatke o vaših naročilih. Če imate pri nas uporabniški profil, lahko v ta namen uporabimo tudi vaše nastavitve.

  Če pri nas opravite nakup kot zastopnik pravne osebe, obdelujemo iste podatke v isti namen na podlagi našega zakonitega interesa, ki temelji na sklenitvi in izvajanju pogodbe z osebo, ki jo zastopate.

  Uporaba podatkov v namen obdelave vašega naročila pomeni, da podatke uporabimo posebej za: (i) možnost dokončanja naročila na spletu, tj. da se npr. ne izbrišejo artikli, ki ste jih dodali v nakupovalno košarico, ali pa podatki iz naročila v pripravi; (ii) možnost komunikacije z vami, npr. odpošiljanje potrdil za naročila oziroma opozarjanje na odpremo artiklov; (iii) potrebe plačila za blago, potrebe dostave blaga; v zvezi s tem lahko vaše podatke posredujemo tudi našim transportnim partnerjem, in sicer izključno za potrebe dostave tega blaga; in (iv) v zvezi z reklamacijo naročenega blaga ali storitve; v zvezi s tem lahko vaše podatke posredujemo tudi dobavitelju blaga ali servisnemu centru.

  V ta namen osebne podatke uporabljamo v času, ki je nujno potreben za obdelavo vašega naročila oz. rešitev pogodbenih obveznosti, kot so reklamacije.

  Obdelava na podlagi zakonitega interesa

  Če pri nas opravite nakup, hranimo vaše identifikacijske in kontaktne podatke ter podatke o vaših naročilih na podlagi našega zakonitega interesa (brez vašega soglasja) za namene varovanja pravnih zahtevkov in naše notranje evidence ter nadzora. Naš zakoniti interes v tem primeru predstavljata varovanje pravnih zahtevkov in pa nadzor nad rednim izvajanjem naših storitev.

  Nadalje na podlagi našega zakonitega interesa (torej brez vašega soglasja) obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke, vaše nastavitve in podatke o vaših naročilih (če pri nas kasneje opravite nakup) za namene pridobivanja podatkov, na podlagi katerih bomo za vas lahko v prihodnje naše storitve izboljševali, da bi ustvarili boljše pogoje za nakupovanje, še posebej z ugotavljanjem vašega zadovoljstva z našimi storitvami; naš zakoniti interes je v tem primeru izboljševanje naših storitev za vas in prilagajanja funkcij naše spletne domene vašim potrebam, vse to na podlagi našega zakonitega interesa, ki temelji na izboljševanju in prilagajanju naših storitev.

  Za zaščito pravnih zahtevkov in ohranjanje naših notranjih evidenc in kontrol obdelujemo podatke za obdobje 3 let in še 1 leto potem v zvezi s terjatvami, ki so uveljavljene do konca zastaralnega roka. V primeru pravnih, upravnih ali drugih postopkov obdelujemo vaše osebne podatke za obdobje, ki je potrebno za trajanje takega postopka in za preostanek obdobja zastaranja po njegovem zaključku.

  V namen varovanja pravnih zahtevkov in naše notranje evidence ter nadzora obdelujemo podatke v času trajanja zastaralnega roka, ki znaša 5 let, po potrebi še eno leto po njegovem izteku v primeru uveljavljenega zahtevka ob koncu zastaralnega roka. Pri sprožitvi sodnega, upravnega ali drugega postopka obdelujemo vaše osebne podatke v času, ki je nujno potreben za izvedbo tovrstnih postopkov, ter do izteka preostalega dela zastaralnega roka po njegovem zaključku.

  Za ostale navedene namene uporabljamo osebne podatke največ 6 mesecev.

  Zoper tovrstne obdelave, ki se izvajajo na podlagi našega zakonitega interesa, lahko podate ugovor.

  Obdelava na podlagi izpolnjevanja pravnih obveznosti

  Kadar se osebni podatki obdelujejo iz razloga izpolnjevanja zakonskih obveznosti, vašega soglasja za tovrstno obdelavo podatkov ne potrebujemo. Na tej pravni podlagi obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke, podatke o naročilih, in sicer zaradi upoštevanja vsakokrat veljavnih zakonov, zlasti:

  Obligacijski zakonik (OZ),
  Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot),
  Zakon o davku na dodano vrednost (ZDDV-1),
  Zakon o davčnem potrjevanju računov (ZDavPR),
  Zakon o računovodstvu (ZR),
  Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom),
  Zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranju terorizma (ZPPDFT-1).
  V ta namen uporabljamo osebne podatke največ 10 let (plus tekoče leto) po zadnjem izdanem dokumentu glede vašega naročila .

  Vse opisane osebne podatke obdelujemo mi kot upravljavec. To pomeni, da mi določamo zgoraj opredeljene namene, v katere vaše osebne podatke zbiramo in načine obdelave ter odgovarjamo za ustrezno izvajanje le-te.

  Vaše osebne podatke lahko posredujemo tudi drugim subjektom, ki imajo prav tako funkcijo upravljavca, in sicer v zvezi z obdelavo vašega naročila našim partnerjem, ki so vključeni v obdelavo naročila, kot je navedeno v razdelku Če opravite nakup v spletni trgovini www.hudart.si, konkretno pa partnerjem, ki upravljajo s plačilnimi sistemi za zagotavljanje plačil, še posebej v zvezi s plačilnimi karticami, transportnim partnerjem, če vam dostavljajo naročeno blago, dobavitelju blaga ali servisnemu centru pripadajočega proizvajalca v zvezi z reklamacijo naročenega blaga ali storitve.

  Vsi vaši podatki bodo varno shranjeni na strežniku ponudnika. Uporabniku so dosegljivi med drugim ob vpisu pravilnega elektronskega naslova in gesla, zato predlagamo, da te podatke varno shranite.

  V povezavi z vašimi osebnimi podatki imate številne pravice. Te vključujejo pravico do dostopa, pregleda, izbrisa in omejitve obdelave, prenosa, ugovora in pritožbe.

  Pravica do seznanitve

  Pravico imate, da izveste, kakšne podatke o vas zbiramo, v kakšne namene in kako dolgo, od kod vaše osebne podatke pridobivamo, komu jih posredujemo, kdo jih poleg nas še obdeluje in kakšne so vaše druge pravice v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov. Če niste povsem prepričani, katere osebne podatke o vas zbiramo, od nas lahko zahtevate potrdilo o tem, ali osebne podatke v zvezi z vami zbiramo ali ne, in če jih, imate pravico, da se s temi podatki seznanite. Skladno s pravico do seznanitve lahko od nas zahtevate kopijo obdelovanih podatkov, pri čemer vam bomo prvo kopijo zagotovili brezplačno, vsako nadaljnjo pa proti plačilu.

  Pravica do popravka

  Če opazite, da so osebni podatki, ki jih o vas hranimo, napačni ali nepopolni, imate pravico, da zahtevate, da jih čim prej popravimo oziroma dopolnimo.

  Pravica do izbrisa

  V nekaterih primerih imate pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov. Vaše osebne podatke bomo v najkrajšem možnem času izbrisali, če je izpolnjen kateri od naslednjih razlogov:

  vaših osebnih podatkov v namene, v katere smo jih obdelali, ne potrebujemo več;
  - umaknili ste soglasje z obdelavo osebnih podatkov, pri čemer gre za podatke, za obdelavo katerih je vaše soglasje nujno, mi pa hkrati nimamo drugega razloga za nadaljnjo obdelavo teh podatkov;
  - uveljavili ste svojo pravico do ugovora proti obdelavi podatkov za osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi našega zakonitega interesa, in mi spoznamo, da zakonitih interesov, ki bi upravičevali nadaljnjo obdelavo teh podatkov, več nimamo ali
  - domnevate, da obdelava osebnih podatkov, ki jo izvajamo, ni več v skladu s splošno zavezujočimi pravnimi predpisi.

  Tudi če bo kateri od opisanih razlogov izpolnjen, to ne pomeni, da bodo vsi vaši osebni podatki kar takoj izbrisani. Te pravice ni mogoče uveljaviti v primeru, da je obdelava vaših osebnih podatkov še naprej nujna za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti ali za določitev, izvedbo ali obrambo naših pravnih zahtevkov.

  Pravica do omejitve obdelave podatkov

  V nekaterih primerih lahko poleg pravice do izbrisa uveljavite tudi pravico do omejitve obdelave osebnih podatkov. Ta pravica vam omogoča, da v določenih primerih zahtevate, da se vaše osebne podatke posebej označi in izvzame iz kakršnihkoli postopkov obdelave – v tem primeru je učinek časovno omejen (in ne trajen kot pri pravici do izbrisa). Obdelavo osebnih podatkov moramo omejiti:

  - če spodbijate točnost osebnih podatkov, dokler se ne dogovorimo, kateri podatki so pravilni;
  - če vaše osebne podatke obdelujemo brez ustrezne pravne podlage (npr. nad predvidenim obsegom), vi pa boste namesto izbrisa takšnih podatkov dali prednost le njihovi omejitvi (npr. če boste predvidevali, da nam boste v prihodnje te podatke vseeno zagotovili);
  - če vaših osebnih podatkov več ne potrebujemo v zgoraj opisane namene, vi pa jih potrebujete za določitev, izvedbo ali obrambo svojih pravnih zahtevkov, ali
  - če vložite ugovor proti obdelavi podatkov. V času obravnave vašega ugovora moramo obdelavo vaših osebnih podatkov omejiti.

  Pravica do prenosljivosti podatkov

  Imate pravico, da od nas pridobite vse svoje osebne podatke, ki ste nam jih zagotovili in ki jih obdelujemo na podlagi vašega soglasja in na podlagi izvajanja pogodbe. Vaše osebne podatke vam posredujemo v strukturirani, ustaljeni in strojno čitljivi obliki. Enostaven prenos podatkov je mogoč samo za podatke, ki jih avtomatizirano obdelujemo v naših elektronskih podatkovnih zbirkah.

  Pravica do ugovora proti obdelavi podatkov

  Na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, imate pravico do ugovora proti obdelavi osebnih podatkov, ki temelji na točki (e) ali (f) člena 6(1) Uredbe (EU) 2016/679 ter do ugovora proti obdelavi podatkov za namene neposrednega trženja. Vaše podatke bomo takoj prenehali obdelovati za tržne dejavnosti; v drugih primerih bomo storili enako, v kolikor ne bomo imeli zakonitih razlogov za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi pravicami ali za uveljavljanje pravnih zahtevkov.

  Pravica do pritožbe

  Uveljavitev zgoraj navedenih pravic nikakor ne vpliva na vašo pravico, da vložite pritožbo pri pristojnem organu. To pravico lahko uveljavite zlasti v primeru, če domnevate, da vaše osebne podatke obdelujemo neupravičeno oziroma v nasprotju s splošno zavezujočimi pravnimi predpisi. Nad obdelavo podatkov, ki jo izvajamo z naše strani, se lahko pritožite Informacijskemu pooblaščencu na naslov Zaloška cesta 59, 1000 Ljubljana.

  Svoje pravice lahko uveljavite tako, da nas kontaktirate preko e-poštnega naslova info@hudart.si.

  Določila o piškotkih

  Spletno mesto www.hudart.si uporablja piškotke z namenom analize statistik obiska spletnega mesta z orodjem Google Analytics.

  O uporabi piškotkov so uporabniki obveščeni ob obisku spletnega mesta, kjer jih v posebnem pojavnem oknu obveščamo o rabi piškotkov, ter jim omogočamo odločitev o vklopu ali izklopu. Po izvedeni izbiri se pojavi gumb s povezavo za ponastavitev rabe piškotkov na našem spletnem mestu.

  Piškotki so male besedilne datoteke, ki se iz spletnega strežnika namestijo na računalnike, tablice ali pametne telefone ob uporabnikovem obisku spletnih mest ali različnih spletnih aplikacij. Njihov namen je razpoznava posameznih naprav oziroma terminalske opreme uporabnika za boljše izkoriščanje možnosti pri zagotavljanju prijaznejših spletnih storitev. Z uporabo piškotkov se spletna mesta lahko bolje prilagajajo potrebam uporabnikov, hranijo določene že izražene želje po nastavitvah in s tem uporabniku omogočijo hitrejši dostop do želenih informacij. Pri večini modernih spletnih mest se piškotki uporabljajo tudi z namenom spremljanja anonimnih statistik obiska in so s tem v pomoč skrbnikom spletnih mest pri oblikovanju vsebin.

  Piškotki, ki jih uporablja spletna stran www.hudart.si:

  Ime piškotkaServisOpis
  _utmaGoogle AnalyticsNamenjen identifikaciji uporabnika (števila obiskov, prvega in zadnjega obiska)
  _utmbGoogle AnalyticsNamenjen beleženju trajanja obiska. Beleži točen čas, kdaj je uporabnik začel obisk (sejo)
  _utmcGoogle AnalyticsNamenjen beleženju trajanja obiska.
  _utmzGoogle AnalyticsNamenjen beleženju od kod je uporabnik prišel na stran, kateri iskalnik in ključne besede je uporabil ter lokacijo, s katere je uporabnik dostopal
  _utmvGoogle AnalyticsNamenjen segmentaciji uporabnika

  Uporabnik se lahko sam odloča o tem, katere piškotke in za kakšen namen dovoli v uporabo na svojem računalniku. Te nastavitve lahko seveda kadarkoli tudi spreminja.